4 motive pentru care este in avantajul tau sa inchiriezi gadgeturi, decat sa le cumperi
September 13, 2020 08:33

4 motive pentru care este in avantajul tau sa inchiriezi gadgeturi, decat sa le cumperi

76/2d/f04931de20e557da47c583adaa4c.jpeg

Nu este nimic neobisnuit sa iti inchiriezi un spatiu de birou, o locuinta sau o masina, nu? Atunci de ce ar fi mai putin obisnuit sa faci acelasi lucru cu un gadget? In ultimii ani, tehnologiile noi au permis dezvoltarea accelerata a device-urilor inteligente, fie ca vorbim despre un smartphone, o camera foto, o drona sau o tableta, iar astfel pentru un utilizator obisnuit a devenit putin mai complicat sa ramana mereu conectat cu ultimele inovatii. In destule situatii, acesta ajunge ori sa detina mai multe device-uri decat are nevoie, fie sa accepte compromisul unui upgrade lent, la cateva generatii distanta. Ce alta solutie exista in schimb? Sa inchiriezi un gadget, mai ales cand procesul a devenit atat de simplu, chiar si in Romania.

 

De ce este mai util sa inchiriezi un gadget, decat sa il cumperi: 

 

1. Iti protejezi bugetul personal

 

Mai ales atunci cand vorbim despre device-uri de ultima generatie, care au implicat investitii majore in inovatie, costul de achizitie pentru un utilizator poate fi destul de ridicat. O analiza realizata in luna mai a acestui an de gigantul in audit PwC a scos la lumina faptul ca „43% dintre consumatori considera ca a fi proprietarul unui obiect este o povara”, iar bugetul lunar este cel care are cel mai mult de suferit. Acest factor te poate tine captiv pentru o lunga perioada de timp in propria investitie, chiar daca nu esti foarte satisfacut de ea. Nu vei schimba prea curand un telefon costisitor, chiar daca nu esti prea multumit de el, corect? Daca, spre exemplu, iei in calcul sa inchiriezi un device, tot ce trebuie sa faci este sa alegi dintre pachetele de abonamente disponibile si sa te bucuri de un gadget nou pe o perioada de timp stabilita de tine. Pe scurt, controlul iti apartine in totalitate, iar bugetul tau este tinut sub control.

 

2. Iti rezolvi mai usor problemele si nevoile de moment

 

Si pentru ca vorbim despre control, posibilitatea de a avea un gadget nou pe o perioada prestabilita te va ajuta sa nu iti mai umpli rafturile si sertarele cu device-uri care raman nefolosite. Astfel, poti sa iti faci fotografiile si filmarile ideale in vacanta sau de la un eveniment important cu o drona performanta pe care o poti returna odata ce ti-ai incheiat calatoria. O folosesti exact cat ai nevoie. In caz contrar, o astfel de achizitie, atunci cand ramane prea mult timp nefolosita, te-ar putea aduce in situatia in care cauti sa o vinzi ca sa-ti mai recuperezi o parte din investitie.

 

3. E o cale mai usoara de a vedea ce-ti place

 

Incearca lucruri noi. Nu e un sfat util doar atunci cand vine vorba despre experiente de calatorie sau culinare, dar si in privinta experientelor de utilizator de gadgeturi. Nu este nimic rau sa fii proprietarul unui device, mai ales atunci cand stii foarte clar ce vrei, insa in caz contrar poate fi mai indicat sa testezi putin terenul. Atunci cand poti sa inchiriezi un gadget ai posibilitatea de a-l testa atata timp cat ai nevoie incat sa-ti dai seama daca este exact pe gustul tau sau este cazul sa te reorientezi. Pe scurt, esti mai flexibil si iesi mai castigat la final.

 

4. Poti sa fii mereu la zi cu ultimele tehnologii

 

Potrivit unui studiu realizat in 2016 ani de catre Kantar Worldpanel, utilizatorii de smartphone-uri din Europa isi schimba in medie device-ul la aproximativ 2 ani, cand devine ori prea invechit, ori apar problemele de hardware, caz in care asigurarea nu mai acopera eventualele reparatii. Realitatea este ca progresul tehnologic din spatele acestor device-uri este accelerat, motiv pentru care este foarte posibil sa te trezesti intr-o perioada relativ rapida de timp ca un flagship nou achizitionat recent sa mai atinga performantele unui telefon din gama midrange in viitorul apropiat. Si nu asta este motivul pentru care ti l-ai luat. Intr-un astfel de scenariu, daca prioritatea este de a ramane constant conectat la ultimele trenduri, achizitia nu este neaparat cea mai buna solutie.

 

De cele mai multe ori, nu ai nevoie de un device, ci de serviciul pe care el poate sa ti-l ofere. Mai exact, este mult mai eficient daca iti pui nevoile in prim plan. Un gadget reprezinta doar o solutie de moment care te poate ajuta sa muncesti mai bine, sa fii mai eficient si sa te conectezi mai usor cu locurile, experientele si persoanele dragi. Si poti face asta fara sa iti sacrifici bugetul personal, fara sa stai cu grija ca se poate defecta atunci cand ai mai mare nevoie de el si fara riscul de a te simti constant cu un pas in urma tehnologiei. In viziunea noastra, esti mai bine beneficiar, decat proprietar. Need it? Lizit. Use it.

 

Article comments

Leave a comment